Steur op de grill
Esturgeon au feu de bois – стерлядь на гриле
Steur op de grill
Description
Een heerlijke vis, zó op de barbecue
In sommige landen is de steur wat bekender dan in de Lage Landen. In de landen van de vroegere Sovjet-Unie staat de steur, in de vorm van Osetr, Sterlyad of Sevrjoega, nog wel eens hier en daar op de kaart van een restaurant. Meestal als gegrilde moot, als spies of als hoofdbestanddeel van een weergaloze vissoep uit die contreien – de oega of ukha (уха). Zie daarover meer in ons recept.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Eerst de vis maar eens schoonmaken
Maak de steur schoon. Volg deze instructies.
-
PORTIONEREN
Snij de vis nu in dikke moten (trancheren).
-
KRUIDEN
Kruid de moten met zout en peper of met uw favoriete kruidenmix.
-
Wrijf de moten daarna goed in met olijfolie.
-
OP DE GRILL
Leg de moten op een hete grill. Steur gaart vrij snel, net als de meeste vis. U heeft dus maar even om een mooi korstje te krijgen voordat de vis gaar is en weer van de grill af moet. Een matig tot hoog vuur is daarom essentieel.
-
- Eventueel kunt u de vis tijdens het grillen nog een keertje bestrijken met olie
- Na een minuutje of 2 per zijde is de steur klaar voor de tafel. Eet smakelijk!
-
Wijntip:
'nough said...