Oega (ukha – уха) vissoep uit Oost-Europa

Soupe de poisson "Oukha" à la russe
pinit

Oost-Europese traditionele vissoep

Oega (ukha – уха) vissoep uit Oost-Europa

Difficulty: Beginner Prep Time 10 min Cook Time 60 min Rest Time 30 min Total Time 1 uur 40 minuten

Description

Oega, oekha, ukha wordt gemaakt van allerlei vissoorten, vooral zoetwatervis of brakwatervis. Een heerlijk variant is oega van steur.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Voor 6-8 porties:

Instructies

    • Maak de steur schoon. Volg deze instructies. U kunt al het vlees gebruiken maar u zou er ook voor kunnen kiezen een gedeelte te gebruiken voor een mooi hoofdgerecht (klik voor een recept)
    • Zet op in koud water
    • Breng aan de kook en kook 25 minute n op matig vuur
  1. Bouillon afgieten door een puntzeef met kaasdoek

    Chinoise of puntzeef
  2. Aardappel schoonmaken en parmentier snijden (blokjes van 1cm).

     

    Parmentier
  3. Ui snipperen

  4. Winterpeen grof raspen

    • Bouillon opzetten in een schone pan, aardappel toevoegen en aan de kook brengen
    • 10 minuten koken
    • De winterpeen en de ui toevoegen
    • Stukken vis toevoegen
    • Laurier, peterseliewortel (in zijn geheel) en wat peperkorrels toevoegen
    • Op smaak brengen met zout
    • 5-7 minuten koken
    • Uitzetten en 30 minuten laten rusten
  5. Vlak voor het opdienen de vers gehakte kruiden eroverheen strooien.

Keywords: vissoep

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?