Mousse au chocolat à la manière de Monsieur Paul Bocuse

Recept met drie sterren: chocolademousse
pinit

Recept met drie sterren: chocolademousse

Mousse au chocolat à la manière de Monsieur Paul Bocuse

Difficulty: Gevorderd Cook Time 30 min Rest Time 12 uur Total Time 12 uren 30 minuten
Servings: 8

Description

Classique ou moderne, il n'y a qu'une seule cuisine…La Bonne. 

"Klassiek of modern: er is maar één keuken. De lekkere." Dat zei Paul Bocuse, de fameuze Franse chef die het erfgoed van Auguste Escoffier naar een nieuw niveau bracht. Een wereldberoemd recept van een al even zo beroemde chef. Een recept dat enig inzicht geeft in waarom deze chef een fenomeen wordt beschouwd. Mousse au chocolat - wie kent het niet. Nou, dat valt dus tegen, want een echt goede is nog best een heel gedoe...

Paul Bocuse
Paul Bocuse

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

    • Maak een Bain Marie door een pan in een grotere pan met water dat tegen de kook aangehouden wordt te plaatsen
    • Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn
  1. Weeg de chocolade af. Beknibbel niet op de kwaliteit ervan - dit is uw hoofdbestanddeel. Hiervan hangt de smaak af.

  2. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is (chambreren).

  3. Breek de chocola in handzame stukjes.

  4. Laat de boter vrijwel geheel smelten in de bain marie en voeg de chocolade toe.

  5. Weeg de suiker af.

    • Laat de chocola smelten in de boter onder voortdurend roeren met een houten lepel
    • Voeg tijdens het smelten iedere keer wat suiker toe tot alle suiker is opgenomen
  6. Haal de pan uit de bain marie en laat iets afkoelen.

  7. Scheid de eieren.

  8. Voeg de dooiers een voor een toe aan het chocolademengsel.

  9. Roer goed door elkaar met een houten lepel.

  10. Klop de eiwitten tot stevige sneeuw.

  11. Voeg de eiwitten...

  12. ...in drie etappes...

  13. ...toe aan het chocolademengsel en zorg rvoor dat u schept, niet roert. Anders roert uit de lucht uit de eiwitten en wordt de chocolademousse te compact.

    • Stort in een schaal
    • Dek af met huishoudfolie
    • Laat minstens 5 uur rusten in de koelkast. Een nacht is nog beter. Klaar!
  14. Mousse au chocolat serveert mooi op een bord (met een natte, warme ijsschep). Daarbij kunt u wat geklopte slagroom serveren. In een ijscoupe is ook prima.

Keywords: pure chocolade

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?