Print opties

Mosterdsaus

Sauce moutarde

Cooking Method
Cuisine ,
Courses ,
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Cook Time: 8 min Total Time: 8 minuten
Servings 4
Beschrijving

Makkelijker dan u denkt! 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 50 grammen boter
  • 50 milliliters kalfsbouillon
  • 1-2 eetlepels Franse mosterd (fijn of grof)
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 milliliters melk
  • 1 scheutje droge witte wijn
  • zout en peper uit de molen (naar smaak)
Instructies
  1. Bereiding:

    • Maak van de boter en de bloem een blonde roux (sausbasis) door de boter te smelten, de bloem er bij in te zeven en al roerend de massa te garen, mooi glad en zonder klontjes. Vervolgens voegt u, scheut voor scheut, de melk en de bouillon (klik voor recept) toe en blijft u roeren om een mooie gladde saus te verkrijgen. De saus een minuut of vijf laten garen op laag vuur. Nu een scheut witte wijn erbij, en vervolgens de mosterd. Op smaak brengen met zout. Uw mosterdsaus is klaar.

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!