Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
50 grammen boter
50 milliliters kalfsbouillon
1-2 eetlepels Franse mosterd (fijn of grof)
2 eetlepels bloem
100 milliliters melk
1 scheutje droge witte wijn
zout en peper uit de molen (naar smaak)
Instructies
Bereiding:
Maak van de boter en de bloem een blonde roux (sausbasis) door de boter te smelten, de bloem er bij in te zeven en al roerend de massa te garen, mooi glad en zonder klontjes. Vervolgens voegt u, scheut voor scheut, de melk en de bouillon (klik voor recept) toe en blijft u roeren om een mooie gladde saus te verkrijgen. De saus een minuut of vijf laten garen op laag vuur. Nu een scheut witte wijn erbij, en vervolgens de mosterd. Op smaak brengen met zout. Uw mosterdsaus is klaar.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!