Midden-Oosterse lamssaucijs met lavash en stoofgroenten

Geïnspireerd door de Midden-Oosterse keuken
pinit

Midden-Oosterse lamssaucijs met lavash en stoofgroenten

Difficulty: Gevorderd Prep Time 2 uur Cook Time 15 min Rest Time 2 uur Total Time 4 uren 15 minuten
Servings: 4

Description

Gemakkelijk te maken met een willekeurige saucijs. Wij hebben gekozen voor een eigengemaakte lamssaucijs (klik voor recept).

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei

Instructies

  1. Voorbereiding:
  2. Kook een aardappel per persoon gaar in de schil

  3. Wel de saucijzen een paar minuten in heet (net niet kokend) water.

    • Maak een bodempje olijfolie warm in een koekenpan
    • Bak de saucijzen langzaam gaar (10-15 minuten)
  4. Stoof ondertussen in wat olijfolie de groenten en breng op smaak met zout en peper.

  5. Serveertip:
    • Leg op ieder bord een ruim blad Armeense lavash
    • Daarop de in grove blokjes gesneden aardappel
    • Daaroverheen de verse gesneden koriander
    • Daarnaast de gestoofde groenten
    • Serveer met yoghurt of kaymak en/of het bakvet 
Keywords: runderdarm, adana, kebab, lamsvlees

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?