Print opties

Mi-cuit au chocolat (lavacake)

Warm chocoladetaartje dat van binnen vloeibaar is

Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 15 min Rest Time: 3 min Total Time: 28 minuten
Servings 4
Beschrijving

Recept met een ster

Iedere keer dat men het in oude sprookjes en verhalen heeft over liefdesdrankjes en betoveringen moeten we denken aan dit recept. Heeft u iemand op het oog die u voorgoed aan u wilt binden? Dit is uw recept!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 100 grammen chocolade (puur)
  • 90 grammen roomboter
  • 3 eieren
  • 40 grammen bloem
  • 120 grammen suiker
  • poedersuiker (eventueel)
  • Keukengerei:
  • Garde (eventueel)
  • Pollepel
  • 4 Ramequins
  • Zeef
  • Oven
Uit de Franse traditionele keuken
  1. VOORBEREIDING

    • Oven voorverwarmen op 200 C°
    • Laat de chocolade en de roomboter smelten au bain marie
    • Klop de eieren en de suiker op in een wijde kom
    • Voeg de chocolade erbij en meng
    • Zeef de bloem nu over het chocolademengsel en meng opnieuw
    • Beboter de ramequins met roomboter en giet het chocolademengsel erin
  2. BAKKEN

    Zet de ramequins in de hete oven en bak 15 minuten. Hierna moet de bovenkant van de mi-cuit een mooi korstje hebben; de binnenkant moet nog vloeibaar zijn.

  3.  

    SERVEERTIP

    Mi-cuits zijn prachtig zowel in de ramequin als los. Ze presenteren erg leuk. Sommigen zeven er een vleugje poedersuiker overheen.

  4. Wijntip:

    Schenk hierbij een  zoete dessertwijn. Een Rietvallei Red Muscadel, bijvoorbeeld. Of een Tokaji Aszú. Top!

Keywords: lava, cakeje, cakje, mi-cuit, cœur coulant

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!