Print opties

Mexicaanse tortillawraps met salsa en guacamole

Viva Mexico!

Cooking Method ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 2 uur Cook Time: 5 min Total Time: 2 uren 5 minuten
Servings 4
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 8 tortilla's
  • 500 grammen rundergehakt (zie recept)
  • 40 grammen vet spek
  • guacamole (zie recept)
  • salsa (zie recept)
  • 500 grammen ijsbergsla
  • 200 grammen kaas (liefst Cheddar, geraspt)
  • 1 kommetje jalapeños
  • 1 theelepel korianderzaad (geplet in de vijzel)
  • 1/2 ui (rood, gehakt)
  • 1 teen knoflook (uit de pers)
  • cajunkruiden (naar smaak)
  • zout en peper (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Knoflookpers
  • Vijzel
  • Hakmolen
  • Gehaktmolen
Instructies
  1. ZELF RUNDERGEHAKT DRAAIEN?

    Geen probleem! Volg dit recept (klik op de link).

  2. Voorbereiding:

    • Bak het vet spek uit
    • Bent u begonnen met vlees aan een stuk, eerst even door de vleesmolen of hakmolen. Zie hierboven.
    •  
    • Bak de uiensnippers in het spekvet even aan
    • Voeg het gemalen vlees toe en bak rul
    • Breng op smaak met de cajunkruiden, knoflook uit de pers en de koriander
    • Als de cajunkruidenmix die u gebruikt geen zout bevat is dit het moment om zout toe te voegen
    • Laat even stoven. Klaar.
    • Maak een mooie salsa (zie recept)
    • Maak een mooie guacamole (zie recept)
    • Snij de ijsbergsla ragfijn
    • Maak de tortilla’s warm zoals aangegeven op de verpakking
  3. Serveertip:
    Zie foto bovenaan het recept

    Wijntip:
    “Vino, señor???? Ai-ai-ai-ai-ai-aaai! Cerveza!” Natuurlijk een biertje! Een Corona. Claro! Oh ja, en een shotje Tequila of Mezcal kan er ook prima bij…

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!