Print opties

Dulce de membrillo

Pâte de coigns

Cuisine ,
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 2 uur Rest Time: 2 uur Total Time: 4 uren 5 minuten
Beschrijving

Heerlijk als garnituur

[caption id="attachment_1693" align="aligncenter" width="300"]Kweepeer Kweepeer[/caption]

Kweeperen worden in ons land een beetje onderschat.  Nederlanders met een migratieachtergrond gaan er beter mee om, daar kunnen we het een en ander van leren. U vindt ze daarom ook vaker in de Turkse winkel dan bij de supermarkt waar u Hollandse boodschappen doet. Kweeperen zijn zalig, als je weet wat je er mee kunt. Bijvoorbeeld als bijgerecht, lekker fris en zoet tegelijk. Heerlijk. U kunt kweeperenmoes zowel warm als koud eten.

Ingrediënten
  • 400 grammen kweeperenmoes (zie recept)
  • 250 grammen suiker
  • 1 eetlepel citroensap
Instructies
  1. Maak eerst kweerperenmoes

    Volg ons recept. Let op: maak de moes zonder suiker (en zonder kersje, natuurlijk).

    Schil de kweeperen, verwijder het harde binnenste gedeelte en snijd ze in blokjes of partjes

    • Voeg nu suiker en citroensap toe
    • Zet op laag vuur
  2. Blijf net zolang reduceren en roeren met een houten lepel tot deze rechtop in de massa blijft staan. De membrillo zal inmiddels rood verkleurd zijn. Niet aan laten branden!

    • Giet de membrillo in een glazen of siliconen vorm
    • Laat 12 uur afkoelen en opstijven
  3. Klaar voor gebruik. Bijvoorbeeld bij kaas. Heerlijk!

Keywords: membrillo, kaas, manchego

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!