Pâte de coigns
Heerlijk als garnituur
[caption id="attachment_1693" align="aligncenter" width="300"] Kweepeer[/caption]Kweeperen worden in ons land een beetje onderschat. Nederlanders met een migratieachtergrond gaan er beter mee om, daar kunnen we het een en ander van leren. U vindt ze daarom ook vaker in de Turkse winkel dan bij de supermarkt waar u Hollandse boodschappen doet. Kweeperen zijn zalig, als je weet wat je er mee kunt. Bijvoorbeeld als bijgerecht, lekker fris en zoet tegelijk. Heerlijk. U kunt kweeperenmoes zowel warm als koud eten.
Volg ons recept. Let op: maak de moes zonder suiker (en zonder kersje, natuurlijk).
Schil de kweeperen, verwijder het harde binnenste gedeelte en snijd ze in blokjes of partjes
Blijf net zolang reduceren en roeren met een houten lepel tot deze rechtop in de massa blijft staan. De membrillo zal inmiddels rood verkleurd zijn. Niet aan laten branden!
Klaar voor gebruik. Bijvoorbeeld bij kaas. Heerlijk!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!