Kweeperenmoes

Purée de coigns
pinit

Purée de coigns

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 30 min Total Time 35 minuten
Servings: 4

Description

Heerlijk als garnituur

Kweepeer
Kweepeer

Kweeperen worden in ons land een beetje onderschat.  Nederlanders met een migratieachtergrond gaan er beter mee om, daar kunnen we het een en ander van leren. U vindt ze daarom ook vaker in de Turkse winkel dan bij de supermarkt waar u Hollandse boodschappen doet. Kweeperen zijn zalig, als je weet wat je er mee kunt. Bijvoorbeeld als bijgerecht, lekker fris en zoet tegelijk. Heerlijk. U kunt kweeperenmoes zowel warm als koud eten.

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. SCHILLEN EN SNIJDEN

    Schil de kweeperen, verwijder het harde binnenste gedeelte en snijd ze in blokjes of partjes

  2. Zet ze op met de suiker en een klein bodempje water. 

  3. Laat stoven op een laag pitje tot de kweepeer gaar is.

  4. Pureer met een staafmixer. Klaar!

    Kweeperenmoes kan zowel koud als warm gegeten worden. Als u de moes fijner van structuur wilt hebben, kunt u hem door een zeef wrijven met een houten lepel.

Keywords: moes, puree

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?