Dulce de membrillo

Kweeperenpasta
pinit

Pâte de coigns

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 5 min Cook Time 2 uur Rest Time 2 uur Total Time 4 uren 5 minuten

Description

Heerlijk als garnituur

Kweepeer
Kweepeer

Kweeperen worden in ons land een beetje onderschat.  Nederlanders met een migratieachtergrond gaan er beter mee om, daar kunnen we het een en ander van leren. U vindt ze daarom ook vaker in de Turkse winkel dan bij de supermarkt waar u Hollandse boodschappen doet. Kweeperen zijn zalig, als je weet wat je er mee kunt. Bijvoorbeeld als bijgerecht, lekker fris en zoet tegelijk. Heerlijk. U kunt kweeperenmoes zowel warm als koud eten.

Ingrediënten

Instructies

  1. Maak eerst kweerperenmoes

    Volg ons recept. Let op: maak de moes zonder suiker (en zonder kersje, natuurlijk).

    Schil de kweeperen, verwijder het harde binnenste gedeelte en snijd ze in blokjes of partjes

    • Voeg nu suiker en citroensap toe
    • Zet op laag vuur
  2. Blijf net zolang reduceren en roeren met een houten lepel tot deze rechtop in de massa blijft staan. De membrillo zal inmiddels rood verkleurd zijn. Niet aan laten branden!

    • Giet de membrillo in een glazen of siliconen vorm
    • Laat 12 uur afkoelen en opstijven
  3. Klaar voor gebruik. Bijvoorbeeld bij kaas. Heerlijk!

Keywords: membrillo, kaas, manchego

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?