Dulce de membrillo
Pâte de coigns
Dulce de membrillo
Description
Heerlijk als garnituur
Kweeperen worden in ons land een beetje onderschat. Nederlanders met een migratieachtergrond gaan er beter mee om, daar kunnen we het een en ander van leren. U vindt ze daarom ook vaker in de Turkse winkel dan bij de supermarkt waar u Hollandse boodschappen doet. Kweeperen zijn zalig, als je weet wat je er mee kunt. Bijvoorbeeld als bijgerecht, lekker fris en zoet tegelijk. Heerlijk. U kunt kweeperenmoes zowel warm als koud eten.
Ingrediënten
Instructies
-
Maak eerst kweerperenmoes
Volg ons recept. Let op: maak de moes zonder suiker (en zonder kersje, natuurlijk).
Schil de kweeperen, verwijder het harde binnenste gedeelte en snijd ze in blokjes of partjes
-
- Voeg nu suiker en citroensap toe
- Zet op laag vuur
-
Blijf net zolang reduceren en roeren met een houten lepel tot deze rechtop in de massa blijft staan. De membrillo zal inmiddels rood verkleurd zijn. Niet aan laten branden!
-
- Giet de membrillo in een glazen of siliconen vorm
- Laat 12 uur afkoelen en opstijven
-
Klaar voor gebruik. Bijvoorbeeld bij kaas. Heerlijk!