Mazamorra (Cordobesa)
Koude amandelsoep uit Andalusië
Mazamorra (Cordobesa)
Description
Een gerecht uit Cordoba
Cordoba in de zomer…snikheet en betoverend mooi. Als toerist kijk je je ogen uit en voor je het weet heb je honger dorst en zin in schaduw, allemaal tegelijk. Nou, dat komt dan goed uit: deze koude soep levert een heerlijke oplossing. Haal de mazamorra uit de koelkast, ga lekker zitten onder een afdakje en geniet!
Verschillende varianten
Ja hoor, we hebben weer eens een traditionele dis te pakken. En dus verschillende de bereidingswijzen van oma tot oma. De hoeveelheid amandelen bijvoorbeeld kunnen variëren van 75 tot maar liefst 375 gram, en dat is nogal wat. Wij hebben het recept zelf uitgeprobeerd met deze bestanddelen en hoeveelheden en ons is het zo goed bevallen. Sterker nog – we vonden het net zo lekkers als het origineel, geprobeerd in een tentje zo'n 150 meter van de Alhambra.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei
Instructies
-
Leg de ingrediënten klaar.
-
Weeg 120 gram brood af. Neem mooi stevig wit brood.
-
Snij het in plakken
-
en vervolgens in blokjes.
-
Maak het brood nat in water. Zorg ervoor dat het volledig doordrenkt is, ook de korst.
-
Stort het natte brood in uw food processor (hakmolen)
-
Voeg de amandelen toe, wat zout, de gepelde knoflook
-
en draai tot een mooie vrij gladde massa.
-
Stort deze massa in een mengkom
-
en voeg de azijn toe.
-
Meet de olie af
-
Serveertip:
en voeg toe aan de amandelmassa in de mengkom.
-
Langzaam mixen met een staafmixer
-
- tot de olie volledig is opgenomen
- Als het geheel te dik wordt kunt u naar eigen inzicht water of melk toevoegen
- Breng op smaak met zout
- Laat de mazamorra afkoelen in de koelkast
-
Kook een ei (hard).
-
Hak de olijven en het ei niet al te fijn.
-
SERVEERTIP
Stort de mazamorra op de borden en garneer of met ei, olijven en een sliertje olie.
-
WIJNTIP
Nu mag de ijskoude Rueda ook open:)