Ook wel Japanse groentesnijder of sheet cutter
Hartstikke leuk om te proberen. Het vergt wat vaardigheid maar als u het eenmaal kunt, komen de meest onverwachte gerechtjes op tafel. Een verrassing voor uw tafelgenoten en...gewoon hartstikke leuk om te doen. De eerste Japanse schaven deden hun intrede, zoals dat vaker het geval is, in de Haute cuisine. Nu zijn ze voor iedereen bereikbaar. Laat uw creativiteit de vrije loop!
De bedoeling is om dunne plakken (sheets) te verkrijgen die u vervolgens op allerlei manier kunt verwerken. Hier ziet u een sheet gemaakt van knolselderij.
Men hangt de knolselderij in de schaaf en die doet de rest. Zo simpel is het. er bestaan handmatige en elektrische schaven. Hier op de afbeelding ziet u de schaaf als onderdeel van een keukenmachine.
Courgette is ook uitermate geschikt om sheet van de draaien.
Zoete aardappel kan ook prima.
Als u eenmaal sheets hebt kunt u uw eigen fantasie erop loslaten. Maak lasagne van groentesheets (klik voor recept), of tagliatelle (zie afbeelding. Ook een tompouce van groentesheets behoort tot de mogelijkheden (klik voor recept).
Of maak eens een leuk vlechtwerkje, zoals in dit heerlijke risottorecept.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!