Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
1/2 kroppen ijsbergsla
100 grammen feta (stevige)
1 tomaat (in blokjes)
3 eetlepels zoete maïskorrels (uit blik)
1 eetlepel korianderblad (vers gehakt)
1 eetlepel peterselie (vers gehakt)
1 plakje citroen
1 theelepel mosterd
1 eetlepel mayonaise (zie recept)
3 eetlepels room
1 eetlepel witte wijn
zout (naar smaak)
Instructies
Verwijder het vruchtvlees uit het plakje citroen en doe het in een mengkom
Snij de icebergsla in dunne reepjes (chiffonade) en voeg het bij de citroen
Snij de tomaat in blokjes van 1x1cm (parmentier) en doe deze ook in de kom
Voeg de maïs toe
Snij de feta ook in blokjes en voeg toe
Maak van de mayonaise (klik voor recept), de mosterd, de room en de witte wijn een samenhangende saus. Wilt u deze iets dikker hebben, klop de room dan van tevoren even iets op
Voeg de saus bij de salade
Doe de tuinkruiden erbij en spatel voorzichtig om. Klaar!
Wijntip: Ooooh, weet u wat hier lekker bij is? Vooral bij warm weer! Een witte slobberwijn, aangelengd 50/50 met tonic. Niet doorvertellen!
Keywords:
salade verte, sla, ijsberg, tomates
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!