Print opties

Lunchsalade met feta en ijsbergsla

Salade-repas à la feta

Cooking Method ,
Cuisine
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Total Time: 10 minuten
Servings 4
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 1/2 kroppen ijsbergsla
  • 100 grammen feta (stevige)
  • 1 tomaat (in blokjes)
  • 3 eetlepels zoete maïskorrels (uit blik)
  • 1 eetlepel korianderblad (vers gehakt)
  • 1 eetlepel peterselie (vers gehakt)
  • 1 plakje citroen
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel mayonaise (zie recept)
  • 3 eetlepels room
  • 1 eetlepel witte wijn
  • zout (naar smaak)
Instructies
    • Verwijder het vruchtvlees uit  het plakje citroen en doe het in een mengkom
    • Snij de icebergsla in dunne reepjes (chiffonade) en voeg het bij de citroen
    • Snij de tomaat in blokjes van 1x1cm (parmentier) en doe deze ook in de kom
    • Voeg de maïs toe
    • Snij de feta ook in blokjes en voeg toe
    • Maak van de mayonaise (klik voor recept), de mosterd, de room en de witte wijn een samenhangende saus. Wilt u deze iets dikker hebben, klop de room dan van tevoren even iets op
    • Voeg de saus bij de salade
    • Doe de tuinkruiden erbij en spatel voorzichtig om. Klaar!
  1. Wijntip:
    Ooooh, weet u wat hier lekker bij is? Vooral bij warm weer! Een witte slobberwijn, aangelengd 50/50 met tonic. Niet doorvertellen!

Keywords: salade verte, sla, ijsberg, tomates

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!