Linguine met crème van groene asperges
Een heel geraffineerd receptje uit de Italiaanse keuken. Simpeler kan het haast niet. En de smaak is gewoonweg adembenemend verfijnd.
Van dit recept zijn verschillende varianten! Kijk ook naar ons recept voor pasta met crème groene asperges. U kunt ook experimenteren met andere pastasoorten.
Een pastasoort die net zo lang is als spaghetti maar plat. Ook wel bavette of trenette genoemd. De vorm komt oorspronkelijk uit Genova. Hierom is in het verleden het misverstand ontstaan dat pesto (ook uit Genova) met linguine gegeten moet worden. Het originele recept was echter naar aller waarschijnlijkheid met trofie, een andere pastasoort. Zie afbeelding.
[caption id="attachment_4681" align="aligncenter" width="300"] Trofie[/caption]Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Verwijder de achterkanten.
Zet de korte stukjes op met wat licht gezouten water.
Voeg een scheut niet al te zure witte wijn toe en breng aan de kook.
Wanneer de stukjes gaar zijn kunt u ze met een schuimspaan verwijderen en uit laten lekken.
Pureer ze met een staafmixer tot een gladde massa.
Kook de pasta in ruim gezouten water tot deze “al dente” (beetgaar) is.
Voeg de béchamelsaus toe aan de aspergepuree.
Roer tot een glad mengsel.
Giet de pasta af en bewaar een beetje “acqua della pasta” (kookvocht) voor het geval dat de pastaschotel iets te droog uitvalt.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!