Gegrilde rump steak 2

lendesteakjes-van-de-grill-variant-nummer-2
pinit

Rumpsteak grillé

Gegrilde rump steak 2

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 5 min Cook Time 10 min Total Time 15 minuten
Servings: 4

Description

Rumpsteak - dikke lende
Rumpsteak wordt het vaakst gesneden uit de dikke lende, een smakelijk, mager en mals stukje vlees tussen de ossenhaas en het staartstuk dat zich uitstekend leent voor grillen.

 

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. VOORBEREIDING

    • Verwarm de BQQ of grillplaat zeer heet
    • Wrijf de steakjes in met olie en knijp er wat verse knoflook over
  2. BEREIDING

    • Grill ze aan weerskanten gedurende 3-4 minuten
    • Laat ze 5 minuten rusten in aluminiumfolie (rijpen)
    • Kleur ondertussen de aardappelschijven even op de grill, ook deze met wat olijfolie
    • Leg wanneer deze klaar zijn een pukje rozemarijn op een aantal van de schijfjes. Klaar!
  3. SERVEERTIP

    Serveer met een frisse zomersalade en een paar druppels HP saus.

  4. WIJNTIP

    Een niet te zware, fruitige rode wijn. Maar een biertje lijkt ons ook wel lekker….

Keywords: rumpsteak, lendesteak

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?