Gegrilde rump steak 2
lendesteakjes-van-de-grill-variant-nummer-2
Rumpsteak grillé
Gegrilde rump steak 2
Description
Rumpsteak - dikke lende
Rumpsteak wordt het vaakst gesneden uit de dikke lende, een smakelijk, mager en mals stukje vlees tussen de ossenhaas en het staartstuk dat zich uitstekend leent voor grillen.
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
VOORBEREIDING
- Verwarm de BQQ of grillplaat zeer heet
- Wrijf de steakjes in met olie en knijp er wat verse knoflook over
-
BEREIDING
- Grill ze aan weerskanten gedurende 3-4 minuten
- Laat ze 5 minuten rusten in aluminiumfolie (rijpen)
- Kleur ondertussen de aardappelschijven even op de grill, ook deze met wat olijfolie
- Leg wanneer deze klaar zijn een pukje rozemarijn op een aantal van de schijfjes. Klaar!
-
SERVEERTIP
Serveer met een frisse zomersalade en een paar druppels HP saus.
-
WIJNTIP
Een niet te zware, fruitige rode wijn. Maar een biertje lijkt ons ook wel lekker….