Cou de porc braisé, grenade et sarassin
Een ‘slow cooking’-recept
Varkensnek wordt veel minder vaak gegeten dan het verdient. Het is dan misschien wat aan de vette kant, maar doorregen vlees zorgt wel voor een hoop smaak. In sommige gevallen, en dit is er zo een, is “minder maar dan wel heel lekker” wellicht beter op zijn plaats dan “veel, mager en smaakloos”. U kunt dit maken met varkensnek van ons Europese varken (zie afbeelding), en dat is al weergaloos lekker, of van het gespecialiseerde Ibéricovarken. Dat laatste levert een nog mooiere, vollere smaak door de fantastische manier waarop het Ibéricovarken wordt grootgebracht. Het nadeel kan echter zijn dat uw tafelgasten uw huis nooit meer willen verlaten. Soms moet men keuzes maken…
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Trancheer het vlees en serveer met de saus en de boekweitkorrels. Een lekkere garnituur voor dit gerecht is een stamppotje van peterseliewortel en raapstelenblad (Klik voor recept)
Een fruitige rode landwijn uit Frankrijk. Een Bourgueil AOC bijvoorbeeld.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!