Stamppot pastinaak en raapstelenblad
Stamppot pastinaak en raapstelenblad
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
- Neem grote raapstelen. Hiervan is het blad iets aan de bittere kant. Dat komt voor dit bijgerechtje juist mooi uit.
- Was alles grondig.
-
- Scheid het blad van de stelen.
- Bewaar de stelen voor een andere bestemming (ook hier is een heerlijk stamppotje mee te maken, stamppot aardappelen en raapstelen).
-
Ondertussen het vlees:
Schil de peterseliewortel en snij deze in gelijke blokjes opdat ze allemaal even snel garen.
-
Kook de peterseliewortel in ruim water met wat zout tot hij gaar is, ongeveer 10 minuten.
-
Giet de peterseliewortelblokjes af.
-
Zet de raapstelenbladeren met aanhangend water in een ruime pan op matig vuur.
-
Zodra het blad iets beginnen te slinken voegen we het citroensap toe.
-
Breng op smaak met wat zout.
-
Laat zo veel mogelijk van het vocht verdampen.
-
- Laat het blad uitlekken in een zeef,
- stort ze op een snijplank en
- hak het redelijk grof.
-
- Voeg de peterseliewortel toe.
- Prak het geheel met een vork. Het mengsel hoeft niet mooi glad te worden
- Voeg een klontje boter en
- breng op smaak met zout en peper.
-
- Stort de stamppot eventueel in een timbaaltje om een leuke presentatie te krijgen
- Stort de timbaaltjes uit op de borden. Klaar!