Lam combineert perfect met honing, tijm en rozemarijn. Maak zelf een prachtige marinade en grill de racks tot perfectie. Heerlijk met melanzane alla parmigiana (klik voor recept) en met peperonata (klik voor recept)!
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Maak een mengsel van de kruiden, de honing, de gebluste tomatenpuree (klik voor recept), de olijfolie, de zest en het citroensap.
…tot een smeuïg geheel ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Wrijf daar de lamsracks mee in.
Sluit de lamsracks met de marinade af in een container, huishoudfolie of vacuümzak en laat 1 nacht marineren in de koelkast.
Verleg de racks naar een iets minder heet plekje op de grill en gaar ze zo’n 30 minuutjes tot ze een kerntemperatuur hebben bereikt van rond de 53 graden.
Vergeet de achter- en zijkanten niet.
Gebruik de marinade om de racks af en toe te basten (insmeren).
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!