Barbecue Rack of Lamb met honing
Carré d’agneau grillé
Barbecue Rack of Lamb met honing
Description
Lam combineert perfect met honing, tijm en rozemarijn. Maak zelf een prachtige marinade en grill de racks tot perfectie. Heerlijk met melanzane alla parmigiana (klik voor recept) en met peperonata (klik voor recept)!
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Maak een mengsel van de kruiden, de honing, de gebluste tomatenpuree (klik voor recept), de olijfolie, de zest en het citroensap.
-
Vergeet niet de tijm en de rozemarijn eerst te ritsen. De stengels zijn te hard om te verwerken. Mix alles goed met een staafmixer…
-
…tot een smeuïg geheel ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
-
Wrijf daar de lamsracks mee in.
-
Sluit de lamsracks met de marinade af in een container, huishoudfolie of vacuümzak en laat 1 nacht marineren in de koelkast.
-
- Haal de racks minstens 30 minuten voor het braden uit de koeling
- Steek de barbecue aan op matig vuur
- Haal de racks uit de verpakking en schroei ze snel dicht aan alle kanten
-
Verleg de racks naar een iets minder heet plekje op de grill en gaar ze zo’n 30 minuutjes tot ze een kerntemperatuur hebben bereikt van rond de 53 graden.
-
Vergeet de achter- en zijkanten niet.
-
Gebruik de marinade om de racks af en toe te basten (insmeren).
-
- Haal de racks van de grill en laat ze 5 minuten bedaren. Klaar!
- Serveer, bijvoorbeeld (zie foto) met gestoofde zoete aardappel, met melanzane alla parmigiana (klik voor recept) en met peperonata (klik voor recept). Klaar!