Carré d'agneau rôti
Lekker lamsrackje. Kan op de grill, kan in de oven, kan ook in de braadpan. Vandaag laten we u even zien hoe.
Kamertemperatuur
Begin met het vlees op kamertemperatuur te brengen. Dit is, zeker voor dik vlees, erg belangrijk, om het risico te vermijden dat u straks binnenin koud vlees heeft, terwijl de buitenkant er prachtig uitziet.
Kernthermometer
Als u precies wilt weten hoe warm de kern van uw vlees is, kunt u twee methodes toepassen. De eerste is door een kernthermometer te gebruiken. De tweede is de zogenaamde finger test (klik op de link).
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Laat de lamsrack(s) minstens een uur uit de koelkast liggen. Liever zelfs 2-3. Goed op kamertemperatuur laten komen dus (chambreren).
Kruid de lamsracks met uw eigen kruidenmengsel of rub of met peper en zout.
Knijp een teentje knoflook uit op het vlees met een knoflookpers.
Houd een kernthermometer bij de hand. Raadpleeg ook onze kerntemperaturentabel
Laat het schuim op de boter wegtrekken maar zorg ervoor dat de boter niet gaat walmen en niet verbrand. U kunt eventueel kiezen voor geklaarde boter, voor het gemak.
Leg de lamsracks in de pan en schroei het vlees snel aan alle kanten dicht. Laat alle kanten een kleurtje krijgen (ongeveer 1-2 minuten per kant).
Snij de racks op in koteletjes of serveer een hele rack, al naar gelang de eetlust van uw tafelgenoten. Lekker hierbij zijn allerlei groenten, bijvoorbeeld spitskool, en lekkere home fries .
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!