Print opties

Lamsgehaktspiesjes

Lula kebab au quinoa

Cuisine
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 20 min Cook Time: 20 min Total Time: 40 minuten
Servings 4
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
    Het gehakt:
  • 500 grammen lamsgehakt (zie recept)
  • 1 theelepel korianderzaad (gemalen)
  • 6 eetlepels korianderblad (gehakt)
  • 100 grammen quinoa (gekookt)
  • 2 eidooiers
  • 1 limoenzest
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 theelepel komijn (gemalen)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • boter (naar behoeven)
  • olijfolie (naar behoeven)
  • zout en peper uit de molen (naar smaak)
  • De saus:
  • 2 eetlepels tahin
  • 6 eetlepels water
  • zout (naar smaak)
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel limooensap
  • 1 theelepel korianderblad (gehakt)
  • De garnituur:
  • 400 grammen witte rijst (gekookt)
  • 30 grammen amandelschaafel
  • 1 eetlepel maïkorrels (zoet)
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • Keukengerei:
  • Bamboestokken
  • keukenmachine
  • Vijzel
  • Gehaktmolen
Instructies
  1. Eerst de saus:

    • Maal de teen knoflook met wat zout fijn in een vijzel
    • Voeg de tahin en het limoensap (citroensap mag ook) toe en vermeng
    • Voeg nu langzaam het water toe om een smeuïge massa te verkrijgen
  2.  

    Dan de balletjes:

    • Koop of maak lamsgehakt (voor wie het zelf maakt: klik voor recept
    • Stort alle ingrediënten in een grote kom en vermeng
    • Maak gehaktballetjes ter grootte van pingpongballen
    • Zet een pan op met half boter half olijfolie
    • Leg de balletjes in de pan en braad ze aan op hoog vuur, minuutje of 5
    • Deksel op de pan, vuur laag en laten stoven gedurende 2 minuten
  3. Garnituur:

    • Vermeng de rijst met de andere bestanddelen van de garnituur
  4. Serveertip:

    • Serveer de balletjes op een prikker (zie afbeelding)
    • Leg eventueel wat pijnboompitten op de saus. Klaar!
  5. Wijntip
    Wijn?? Lekker met een glaasje zoete thee met verse munt of tijm.

Keywords: spies, gehakt, lam

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!