Cuisiner avec l'amarante
Yes! Health time! Weer een nieuwe ster aan het firmament! Amaranth. Deze tuinplant geeft eetbare zaadjes, die er in de verte uitzien als gierst of couscous. Ze hebben een duidelijke grondsmaak, sterker dan bijvoorbeeld rode biet. Combineren met even geprononceerde smaken is dus de kunst, om tot een gebalanceerd gerecht te komen.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Maak een ratatouille zoals aangegeven in ons recept (klik op ratatouille in de ingrediëntenlijst). Zet tweemaal zoveel water op als u amaranth gaat koken en breng aan de kook.
Doe zout in het water naar behoeven. Ongeveer zoveel als u voor pasta zou doen.
Kook de amaranth 20 minuten tot hij gaar is. Mocht onverhoopt het water teveel verdampen kunt u water bijvoegen. Giet af, laat goed uitlekken, controleer op smaak en zout eventueel iets bij indien nodig. Voeg een paar druppels olijfolie toe en roer door elkaar.
Stort de amaranth in een garneerring op het bord. Flankeer met ratatouille (klik voor recept) en garneer af met een takje verse tijm. Klaar!
In ieder geval rood want amaranth bevat dezelfde anthocyanen, sterk antioxidante flavonoïden die we ook tegenkomen in rode wijn. Niet te zwaar, en toch “bestand” tegen de gronderige smaak van de amaranth…. Dan zitten we toch gauw in de Loirevallei. Reuilly of Sancerre.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!