Koken met amaranth
Cuisiner avec l’amarante
Koken met amaranth
Description
Yes! Health time! Weer een nieuwe ster aan het firmament! Amaranth. Deze tuinplant geeft eetbare zaadjes, die er in de verte uitzien als gierst of couscous. Ze hebben een duidelijke grondsmaak, sterker dan bijvoorbeeld rode biet. Combineren met even geprononceerde smaken is dus de kunst, om tot een gebalanceerd gerecht te komen.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
1X AMARANTH = 2X WATER
Maak een ratatouille zoals aangegeven in ons recept (klik op ratatouille in de ingrediëntenlijst). Zet tweemaal zoveel water op als u amaranth gaat koken en breng aan de kook.
-
SNUFJE ZOUT
Doe zout in het water naar behoeven. Ongeveer zoveel als u voor pasta zou doen.
-
KOKEN
Kook de amaranth 20 minuten tot hij gaar is. Mocht onverhoopt het water teveel verdampen kunt u water bijvoegen. Giet af, laat goed uitlekken, controleer op smaak en zout eventueel iets bij indien nodig. Voeg een paar druppels olijfolie toe en roer door elkaar.
-
SERVEERTIP
Stort de amaranth in een garneerring op het bord. Flankeer met ratatouille (klik voor recept) en garneer af met een takje verse tijm. Klaar!