Print opties

Kipfilet met rozemarijn, ovenaardappeltjes en veldsla

Simpel en lekker

Cooking Method , ,
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 10 min Total Time: 15 minuten
Servings 4
Beschrijving

Kip. Sommigen zweren erbij, anderen vinden het maar niks. Nou, wij beloven u – als u het zó klaar maakt lust iedereen het!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 600 grammen kipfilet
  • 4 aardappels (groot)
  • 500 grammen veldsla (gemengd)
  • zout & peper (naar smaak)
  • olijfolie (naar behoeven)
  • 1 azijn (balsamico)
  • Keukengerei:
  • BBQ (of grillplaat)
  • Zilverpapier
Instructies
  1. Voorbereiding:

    • Kruid de filets naar smaak met zout en peper of met u eigen rub
    • Smeer ze in met wat olie
    • Steek een takje rozemarijn in iedere filet (zie afbeelding)
  2. Snijd de aardappels grof in stukken.

  3.  

    Bereiding:

    • Giet een flinke scheut olie op een bakplaat
    • Leg de aardappelstukken erop
    • Pluk de blaadjes van het 5de takje rozemarijn en strooi die over de aardappels
    • Grill de aardappels in 20 minuten onder de grill goudbruin, onder regelmatig omscheppen
    • 10 minuten voor het einde grilt u de kipfilets op een gloeiend hete BBQ of grillplaat snel dicht aan weerszijden
    • Temper de warmtebron, gaar de kip goed door (kerntemperatuur 70° C)
    • Leg ze de laatste 3 minuten apart op een niet te koele plaats, onder aluminiumfolie (rijpen)
  4. Serveertip:

    Maak de veldsla aan met olie en (balsamico)azijn naar smaak en serveer deze bij de kip, samen met de aardappels.

Keywords: escalope, escaloppe, scaloppina, kip, filet, supreme, barbecue, grillen

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!