Kipfilet met rozemarijn, ovenaardappeltjes en veldsla
Blanc de poulet grillé, patates au four, salade mâche
Simpel en lekker
Kipfilet met rozemarijn, ovenaardappeltjes en veldsla
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding:
- Kruid de filets naar smaak met zout en peper of met u eigen rub
- Smeer ze in met wat olie
- Steek een takje rozemarijn in iedere filet (zie afbeelding)
-
Snijd de aardappels grof in stukken.
-
Bereiding:
- Giet een flinke scheut olie op een bakplaat
- Leg de aardappelstukken erop
- Pluk de blaadjes van het 5de takje rozemarijn en strooi die over de aardappels
- Grill de aardappels in 20 minuten onder de grill goudbruin, onder regelmatig omscheppen
- 10 minuten voor het einde grilt u de kipfilets op een gloeiend hete BBQ of grillplaat snel dicht aan weerszijden
- Temper de warmtebron, gaar de kip goed door (kerntemperatuur 70° C)
- Leg ze de laatste 3 minuten apart op een niet te koele plaats, onder aluminiumfolie (rijpen)
-
Serveertip:
Maak de veldsla aan met olie en (balsamico)azijn naar smaak en serveer deze bij de kip, samen met de aardappels.