Kipfilet met champignonroomsaus en stoofgroenten
Er zijn verschillende varianten van, maar deze is toch wel echt heel bijzonder van smaak
Kipfilet met champignonroomsaus en stoofgroenten
Ingrediënten
Voor de garnituur:
Keukengerei:
Instructies
-
KRUIDEN
Snij de filets op maat en kruid ze met uw eigen vertrouwde kruidenmengsel of met peper en zout.
-
U mag wel een beetje hoog op smaak gaan zitten – samenstellingen met champignons hebben de neiging aan de flauwe kant te zijn.
-
Ui
Hak de ui mooi fijn.
-
KASTANJECHAMPIGNON
Snij de champignons in dunne plakjes. Een gewone champignon of andere paddenstoel kan ook.
-
DE GROENTEN
Maak naar eigen smaak en inzicht een lekkere samenstelling van verse groenten.
-
BOTER ERBIJ
Doe een flinke klont boter bij de groente.
-
STOVEN
Stoof deze op een laag pitje in een gesloten cocotte. Minuut of 20.
-
WE GAAN BEGINNEN MET DE SAUS
Doe ondertussen wat boter in een sauteuse. Laat deze smelten.
-
DE VERSIERING
Hak ondertussen de peterselie voor de garnering (zie serveertip).
-
UI GLACEREN
Zet de de gesnipperde ui in de boter. Niet teveel laten kleuren (glaceren).
-
CHAMPIGNONS ERBIJ
Voeg de paddenstoelplakjes toe en bak het geheel terwijl u het voortdurend omschept.
-
Voeg iets later de reepjes gerookt spek toe. Blijf omscheppen.
-
DEGLACEREN
Als alles mooi gaar is blust u de saus af met de room.
-
REDUCEREN
Laat de saus op en laag pitje langzaam indikken.
-
EN ONDERTUSSEN WORDT HET TIJD VOOR DE KIP
Klontje boter in een koekenpan. Laat het schuim wegtrekken en verlaag de warmtebron.
-
Bak de kipfilets aan één zijde aan en draai ze om.
-
- Bak ze aan de andere zijde en blus ze af (deglaceren) met een scheut wijn
- Laat ze nu op een laag vuurtje garen. Kerntemperatuur: 65 graden
-
SERVEERTIP
- U kunt de filets voor het serveren in mooie dikke plakken snijden (trancheren)
- Serveer er frites bij (zie recept) en strooi er aan tafel als finishing touch wat gehakte peterselie overheen. Eet smakelijk!