Print opties

Kalkoenfilet in guanciale met pompoen

Paupiettes de dinde bardées au guanciale et son potiron

Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 15 min Total Time: 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

Een vleugje Middellandse Zee in aanloop naar de vakantie.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 8 x 50 grammen kalkoenfilet
  • 8 plakjes guanciale
  • 8 plakjes flessenpompoen
  • gemengde sla
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • zout & peper (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • BBQ (of grillplaat)
  • Koekenpan
Instructies
    • Snij 8 stukjes kalkoenfilet van zo'n 50 gram
    • Kruid ze met peper en een heel klein beetje zout
  1. Rol elk stukje in een plakje guanciale.

  2. Bak de rolletje aan in een koekenpan met dikke bodem, zonder toevoeging van vetten: de guanciale levert genoeg bakvet op

  3. Sluit af met een deksel, verminder de warmtebron en stoof de rolletjes 14 minuten tot een kerntemperatuur van 63 graden.

  4. Grillplaat
    • Grill ondertussen de plakjes flessenpompoen op de bbq of op een grillplaat. U kunt ze van tevoren even insmeren met wat olijfolie
    • Breng op smaak met zout
  5. Maak een mooie gemengde sla aan met wat olijfolie, zout, peper en balsamicoazijn.

  6. Drappeer de gegrilde pompoen op de sla.

  7. Daarop de rolletjes. Klaar!

  8. Een mooie rosé uit Tavel of een frisse jonge rode (Beaujolais, Bardolino)

     

Keywords: turkey, dinde, filet, borst

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!