Timbale de veau aux broccolis
Recept met een ster
Taartje van kalfsgehakt, broccoli en puree met gekonfijte sjalot
Timbale de veau aux broccolis
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Maak de gekonfijte sjalot zoals in dit recept staat beschreven
-
Maak een mooie aardappelpuree zoals beschreven in dit recept.
-
Koop het gehakt of, liever, maak het zelf (volg dit recept).
-
- Kneed het gehakt en breng het op smaak met zout en peper uit de molen
- Draai 4 gelijke ballen en plet deze tot een hamburger die iets groter is dan uw garneerring (het vlees krimpt nog een beetje tijdens het braden)
- Haal de broccoli uit elkaar in kleine rozetjes en kook deze bijtgaar in zout water
- Giet ze af, hak ze in grove stukken en hou deze warm
-
BEREIDING
- Haal de sjalotten uit hun saus en hou ze warm
- Laat de saus indampen tot hij stroperig wordt
- Bak de hamburgers in boter, om en om
- Kruid ze vlak voor het omdraaien met wat knoflook uit de pers
- Doe de broccoli in een steelpan met wat boter en stoof eventjes aan
-
SERVEERTIP
Bouw een torentje met de garneerring: Eerst het kalfsgehakt, dan de broccoli, dan de puree. Serveer met 2 sjalotten per persoon en drapeer met wat saus van de sjalotten.
-
WIJNTIP
Een mooie rosé. Tavel, liefst.