Timbale de veau aux broccolis

Recept met een ster
pinit

Taartje van kalfsgehakt, broccoli en puree met gekonfijte sjalot

Difficulty: Gevorderd Prep Time 1 min Cook Time 30 min Total Time 31 minuten
Servings: 4

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Maak de gekonfijte sjalot zoals in dit recept staat beschreven

  2. Koop het gehakt of, liever, maak het zelf (volg dit recept).

    • Kneed het gehakt en breng het op smaak met zout en peper uit de molen
    • Draai 4 gelijke ballen en plet deze tot een hamburger die iets groter is dan uw garneerring (het vlees krimpt nog een beetje tijdens het braden)
    • Haal de broccoli uit elkaar in kleine rozetjes en kook deze bijtgaar in zout water
    • Giet ze af, hak ze in grove stukken en hou deze warm
  3. BEREIDING

    • Haal de sjalotten uit hun saus en hou ze warm
    • Laat de saus indampen tot hij stroperig wordt
    • Bak de hamburgers in boter, om en om
    • Kruid ze vlak voor het omdraaien met wat knoflook uit de pers
    • Doe de broccoli in een steelpan met wat boter en stoof eventjes aan
  4. SERVEERTIP

    Bouw een torentje met de garneerring: Eerst het kalfsgehakt, dan de broccoli, dan de puree. Serveer met 2 sjalotten per persoon en drapeer met wat saus van de sjalotten.

    Garneerringen
  5. WIJNTIP

    Een mooie rosé. Tavel, liefst.

Keywords: kalfsvlees, tartaar, konfijten

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?