Kabeljauw met tagliatelle van courgette
Cabillaud poché, courgette en tagliatelles
Kabeljauw met tagliatelle van courgette
Description
Kabeljauw is een zeer smakelijke vis. Mooie structuur, lekker vlees, vrij eenvoudig te bereiden. Zeevaarders waren er gek op omdat hij, gedroogd, heel lang houdbaar is. Stokvis, stoccafisso, bakkeljauw, bacalāo, baccalà, wie kent ze niet? Gepocheerde kabeljauw is heerlijk. Ook in de pan en op de barbecue doet ie het prima.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
VOORBEREIDING
- Kook de aardappels en laat ze afkoelen
- Verwarm de oven voor op 210 graden
- Snij de courgettes in vieren, overlangs
- Snij vervolgens de pitten eruit
-
Maak nu met een dunschiller slierten (tagliatelle) van de courgettes.
-
Maak de sjalotten schoon en snipper ze.
-
Zet de boter aan in een ruime pan en laat de sjalotten er even in kleuren.
-
Voeg de courgettetagliatelle erbij en stoof 10 minuten op laag vuur tot de slierten gaar zijn en het meeste overtollige vocht is verdampt.
-
Alle ingrediënten klaar?
-
Leg de courgettetagliatelle op de borden en verdeel het stoofvocht over de borden.
-
Snij per bord een halve aardappel flinterdun en leg de plakjes op de courgette.
-
- Leg de rauwe vis er bovenop
- Besprenkel met een paar druppels citroensap
- Leg 4 tomaatjes erbij per bord
-
Giet er een mooie scheut goede olijfolie overheen
-
Bestrooi daarna met wat grof zeezout.
-
- Plaats in de oven en gaar 15 minuten
- Garneer eventueel af met een takje zeekraal. Klaar!
-
WIJN
Dit is een zeer delicaat gerecht dat niet zou misstaan in een sterrenzaak, Dus: mooie witte. Chablis, Menetou Salon, Côtes de Provence.