Print opties

Japanse BBQ-marinade

Cooking Method ,
Cuisine ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 1 min Rest Time: 1 uur Total Time: 1 uur 1 minuut
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Voor 1 kg vlees:
  • 6 eetlepels lichte Japanse sojasaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel gember (vers geraspt)
  • 1 teen koflook (uit de pers)
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 4 eetlepels rijstolie
  • zout (naar smaak)
  • witte peper (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Rasp
  • Knoflookpers
Instructies
  1. Bereiding:

    Voeg alle ingrediënten bij elkaar en marineer het vlees daarin, minstens een uur. Haal het vlees minstens 10 minuten voor gebruik uit de koelkast om het op temperatuur te laten komen. Bak het vlees op een grillplaat, een tepanyaki-plaat of op de barbecue. Serveer met haricots verts en yakitori saus. Klaar!

  2. Serveertip:

    Voor de begeleidende drank zijn wij geneigd u de kant van de sake op te duwen. Niet iedereen is echter liefhebber van deze specifieke smaak, zeker bij het eten. Als alternatief een goede raad: Neem een biertje of een simpel landwijntje, spendeer geen kapitaal. De combinatie van soja en wijn is het niet echt waard.

Keywords: barbecue, bbq, marinade, rub, japans

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!