Print opties

Irish rarebit

Een Traditioneel Iers recept

Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 5 min Total Time: 15 minuten
Servings 6
Beschrijving

St. Patrick’s Day. Een heerlijke Ierse traditie

17 maart vieren de Ieren feest. Met heel veel groen bier en lekker eten. En zonder rarebit is Paddy’s Day nou eenmaal geen Paddy’s Day.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 6 sneetjes soda bread, geroosterd (zie recept)
  • 150 milliliters volle melk
  • 1,5 eetlepels bloem
  • 400 grammen Cheddar (geraspt)
  • 160 grammen broodkruim
  • 1 eetlepels mosterdpoeder
  • 120 milliliters stout (donker bier)
  • 2 eidooiers
  • 2 lente-uitjes (fijn gehakt)
  • Keukengerei:
  • Pollepel
  • Rasp
  • Houtoven (of oven met grill)
Instructies
    • Maak de melk warm
    • Neem een paar el. melk af en vermeng die in een kommetje met de bloem
    • Voeg het mengsel toe aan de melk en breng aan de kook
    • Laat even zacht doorpruttelen tot de melk iets indikt
    • Voeg de geraspte Cheddar toe en… 
  1. … laat deze op een zacht vuur smelten in de melk

     
  2. Voeg het donkere bier toe.

  3. Dan de  broodkruimels.

  4. Dan het mosterdpoeder. 

  5. Blijf roeren tot een egale massa is verkregen die gemakkelijk loslaat van de pan.

  6. Giet over in een kom en laat licht afkoelen.

  7. Toast de sneetjes brood. Een lekker brood hiervoor is Irish Fairy Bread (klik voor recept)

  8. Voeg de dooiers toe en vermeng stevig met een houten lepel tot ze volledig zijn opgenomen.

  9. Voeg de gehakte lente-ui toe.

    • Besmeer de boterhammen met een dikke laag rarebit.
    • Leg ze onder een hete grill van de oven (of, als u die heeft, in uw houtoven) en bak de sneetjes tot alles lekker goudbruin is en bubbelt. Klaar!
  10. Lekker met een glas stout.

Keywords: fairy bread, cheddar cheese, mustard, Paddy's Day

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!