Irish rarebit

Traditioneel Iers recept
pinit

Een Traditioneel Iers recept

Difficulty: Beginner Prep Time 10 min Cook Time 5 min Total Time 15 minuten
Servings: 6

Description

St. Patrick’s Day. Een heerlijke Ierse traditie

17 maart vieren de Ieren feest. Met heel veel groen bier en lekker eten. En zonder rarebit is Paddy’s Day nou eenmaal geen Paddy’s Day.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

    • Maak de melk warm
    • Neem een paar el. melk af en vermeng die in een kommetje met de bloem
    • Voeg het mengsel toe aan de melk en breng aan de kook
    • Laat even zacht doorpruttelen tot de melk iets indikt
    • Voeg de geraspte Cheddar toe en… 
  1. … laat deze op een zacht vuur smelten in de melk

     
  2. Voeg het donkere bier toe.

  3. Dan de  broodkruimels.

  4. Dan het mosterdpoeder. 

  5. Blijf roeren tot een egale massa is verkregen die gemakkelijk loslaat van de pan.

  6. Giet over in een kom en laat licht afkoelen.

  7. Toast de sneetjes brood. Een lekker brood hiervoor is Irish Fairy Bread (klik voor recept)

  8. Voeg de dooiers toe en vermeng stevig met een houten lepel tot ze volledig zijn opgenomen.

  9. Voeg de gehakte lente-ui toe.

    • Besmeer de boterhammen met een dikke laag rarebit.
    • Leg ze onder een hete grill van de oven (of, als u die heeft, in uw houtoven) en bak de sneetjes tot alles lekker goudbruin is en bubbelt. Klaar!
  10. Lekker met een glas stout.

Keywords: fairy bread, cheddar cheese, mustard, Paddy's Day

Culinarius.nl RECEPTEN UIT DE HELE WERELD

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?