Irish rarebit
Traditioneel Iers recept

Een Traditioneel Iers recept

Irish rarebit
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
- Maak de melk warm
- Neem een paar el. melk af en vermeng die in een kommetje met de bloem
- Voeg het mengsel toe aan de melk en breng aan de kook
- Laat even zacht doorpruttelen tot de melk iets indikt
- Voeg de geraspte Cheddar toe en…
-
… laat deze op een zacht vuur smelten in de melk
-
Voeg het donkere bier toe.
-
Dan de broodkruimels.
-
Dan het mosterdpoeder.
-
Blijf roeren tot een egale massa is verkregen die gemakkelijk loslaat van de pan.
-
Giet over in een kom en laat licht afkoelen.
-
Toast de sneetjes brood. Een lekker brood hiervoor is Irish Fairy Bread (klik voor recept)
-
Voeg de dooiers toe en vermeng stevig met een houten lepel tot ze volledig zijn opgenomen.
-
Voeg de gehakte lente-ui toe.
-
- Besmeer de boterhammen met een dikke laag rarebit.
- Leg ze onder een hete grill van de oven (of, als u die heeft, in uw houtoven) en bak de sneetjes tot alles lekker goudbruin is en bubbelt. Klaar!
-
Lekker met een glas stout.