Irish Apple Tart met custardsaus

Een Ierse klassieker
pinit

Authentiek lekker

Difficulty: Gevorderd Prep Time 15 min Cook Time 45 min Total Time 1 uur

Description

St. Patrick’s Day. Een heerlijke Ierse traditie

17 maart vieren de Ieren feest. Met heel veel groen bier en lekker eten. En zonder Irish apple tart met custardsaus kom je dag natuurlijk niet door.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

6-8 personen

Keukengerei:

Instructies

    • Beboter een springvorm van 20-22 cm
    • Verwarm de oven tot 190 graden
  1. Zeef de bloem, het bakpoeder, de gemalen nootmuskaat en de gemalen kruidnagel in een grote mengkom die ruimte biedt voor de appels straks.

  2. Snij met twee messen de boter door het mengsel…

  3. … tot het kleine korrels zijn

  4. Voeg de suiker toe….

  5. .. en vermeng goed

  6. Schil de appels, 

  7. verwijder het klokhuis… 

  8. …en snij ze eerst in evenredige partjes van ongeveer een centimeter en vervolgens in drieën

  9. Stort de stukjes in het bloemmengsel …

  10. …en schep stevig door elkaar

  11. Meng in een andere mengkom de eieren en de melk

  12. Schep dit mengsel nu met een grote spatel door de bloemsamenstelling.

  13. Niet te lang doorscheppen

  14. Stort het geheel nu over in de springvorm… 

  15. Serveertip:

    … en vlak de bovenkant af met de spatel

    • Bestrooi met de losse suiker
    • Bak 40-45 minuten. Het midden zou nu gaar moeten zijn en de buiten/bovenkant goudbruin
    • Maak ondertussen de custardsaus. Klik voor recept. Klaar!
Keywords: taart, gebak, kopje koffie, appel, slagroom, kaneel, Paddy's Day, Ierland

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?