In guanciale gewikkelde zalm- en kabeljauwfilet met spinazie en zeebanaan

Paupiettes de saumon et cabillaud bardées au guanciale, épinards, bananes de mer.
pinit

Paupiettes de saumon et cabillaud bardées au guanciale

In guanciale gewikkelde zalm- en kabeljauwfilet met spinazie en zeebanaan

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 8 min Total Time 13 minuten
Cooking Temp: 200  °C Servings: 4

Description

Zeebanaan

De zeebanaan (Carpobrotus rossii) is een sappige, uit Australië afkomstige  zeegroente. Het groeit in strengen op zandige grond. De kleur van de sappige, vlezige blaadjes varieert van groen tot rood. De zilte, kruidige smaak heeft veel weg van zeekraal. De plant groeit op het strand aan de rand van de duinen.
 Men eet eigenlijk alleen de blaadjes – de stengels zijn taai.  Zeebananen kunnen rauw gegeten worden.  U kunt ze ook prima roerbakken.

Zeebanaan
Zeebanaan

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

 

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. DE VIS VOORBEREIDEN

    • Kijk de vis even na op graat
    • Als u vis met huid gebruikt, verwijder deze dan nu
    • Snij de vis in blokken van zo'n 4cm x 4cm x 4cm. Schipperen mag, door dunnere stukjes te combineren
  2. Rits de zeebanaan eventueel van tevoren. De dikkere stengels (strengen) zijn taai, die willen we niet op ons bord tenzij u gasten heeft die het leuk vinden om de zeebanaan met de hand te eten en zelf tussen hun tanden te ritsen. Het is een geinige bezigheid maar niet iedereen snapt hoe leuk dat is...

  3.  

    Kook de spinazie in aanhangend water en brengt op smaak met zout. Hou warm.

  4. Snij dunne plakjes van de guanciale op uw snijmachine (of vraag uw slager).

  5. Bardeer de stukjes vis met de guanciale. Bind ze op met wat rolladetouw. Reken op één blokje kabeljauw en één blokje zalm per bord.

  6. Zet een koekenpan op hoog vuur zonder toevoeging van vetten. Zodra de pan goed heet is legt u de paupiettes  in de pan. Bak de vis in 2-3 minuten krokant aan de guanciale-kant en mooi zacht en smeuïg aan de binnenkant (een heel klein beetje glazig mag; laat vooral de kabeljauw niet te lang garen, anders valt deze in vlokken uit elkaar).

    • Blancheer de zeebanaan door ze even in heet water te dompelen en meteen af te gieten
    • Leg de spinazie op de borden
    • Daarop de paupiettes
    • Eventueel een "filo d'olio"
    • Garneer af met de geblancheerde zeebanaan. Klaar!
    • Dit gerecht is erg lekker met een mooie fluweelzachte aardappelpuree (zie recept)
  7. Dit is wel een beetje een hype misschien, maar we vonden deze wijn er prima bij passen: een "orange" wine, in dit geval een prachtige Arancio van Ca' Liptra uit de Marche.

Keywords: saumon, zalm

Culinarius.nl RECEPTEN UIT DE HELE WERELD

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?