Print opties

Timbal de lomo de cerdo Ibérico

Gebraden ibéricofilet in een timbaaltje

Cooking Method ,
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 20 min Cook Time: 35 min Total Time: 55 minuten
Servings 4
Beschrijving

Oneerbiedig gezegd: hoe kom ik van mijn restjes af?

We beginnen met een heerlijke Ibéricofilet uit de oven (klik voor recept) De rest is simpel!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 50-70 grammen ibéricofilet, gebraden (per timbaal. Zie recept)
  • 70-100 grammen pommes persillées (per timbaal. Zie recept)
  • boter (naar behoeven)
  • zout & peper (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • 4 Garneerringen
  • Vijzel
  • Oven
  • Huishoudfolie
Instructies
  1. VOORBEREIDING

  2. TIMBAAL

    • Leg een velletje huishoudfolie op de werkbank en plaats de garneerringen erop
    • Doe een flinke laag aardappel in de ringen
    • Stamp stevig aan met de stamper van een vijzel
    • Doe een eetlepel korst van het ibéricobraadstuk in de garneerringen, stamp aan
  3. VLEES ERBIJ

    Klontje boter erin, en vervolgens daar bovenop een flinke laag dun gesneden plakjes vlees (eminceren).

  4. LAATSTE LAAG

    • Als laatste laag vullen we de garneerring tot aan de rand op met aardappel. Goed aanstampen
    • Verwarm de timbaal met ring en al in de oven, ongeveer 30 minuten op 120 graden. Klaar!
  5. SERVEERTIP

    Serveer met, bijvoorbeeld, gestoofde courgette. Glaasje witte wijn erbij, smullen!

Keywords: varken, filet, iberico, bellota, lomo, cerdo, koud

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!