Timbal de lomo de cerdo Ibérico

Gebraden ibéricofilet, afgekoeld en verwerkt in een timbaal
pinit

Gebraden ibéricofilet in een timbaaltje

Timbal de lomo de cerdo Ibérico

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 20 min Cook Time 35 min Total Time 55 minuten
Servings: 4

Description

Oneerbiedig gezegd: hoe kom ik van mijn restjes af?

We beginnen met een heerlijke Ibéricofilet uit de oven (klik voor recept) De rest is simpel!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. VOORBEREIDING

  2. TIMBAAL

    • Leg een velletje huishoudfolie op de werkbank en plaats de garneerringen erop
    • Doe een flinke laag aardappel in de ringen
    • Stamp stevig aan met de stamper van een vijzel
    • Doe een eetlepel korst van het ibéricobraadstuk in de garneerringen, stamp aan
  3. VLEES ERBIJ

    Klontje boter erin, en vervolgens daar bovenop een flinke laag dun gesneden plakjes vlees (eminceren).

  4. LAATSTE LAAG

    • Als laatste laag vullen we de garneerring tot aan de rand op met aardappel. Goed aanstampen
    • Verwarm de timbaal met ring en al in de oven, ongeveer 30 minuten op 120 graden. Klaar!
  5. SERVEERTIP

    Serveer met, bijvoorbeeld, gestoofde courgette. Glaasje witte wijn erbij, smullen!

Keywords: varken, filet, iberico, bellota, lomo, cerdo, koud

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?