Print opties

Hors d’œuvre œuf de caille et caviar

Kwartelei met kaviaar en smetana

Voorafje van kwartelei en kaviaar

Cooking Method ,
Courses ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 1 uur Cook Time: 10 min Total Time: 1 uur 10 minuten
Servings 4
Beschrijving

Kaviaar | Rode biet| Walnoot | Kwartelei | Smetana

Kaviaar

Kaviaar is viskuit van de steur. Er zijn drie soorten – Osetra, Beluga en Sevruga. Alle andere viskuit van deze wereld is geen kaviaar, wat er ook op de verpakking staat. Wel kunt u uw portemonnee een gunst doen en kiezen voor een goedkopere viskuit of zelfs voor imitatie. Dat is aan u. Van de imitaties is de Russische “Tsarskaya Ikra”, gemaakt van eiwit en makreel, nog helemaal niet zo verkeerd. Zie afbeelding. Er zijn ook vegetarische varianten in omloop.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
    Voor de blinis:
  • 200 grammen smetana (of crème fraîche)
  • 100 grammen kaviaar
  • 4 kwarteleitjes
  • 100-200 grammen frisse salade van rode biet (zie recept)
  • 4 halve walnoten
Instructies
  1. Maak een frisse salade van rode biet (klik voor recept).

    • Pocheer  de eitjes (klik voor advies) of bak ze in roomboter
    • Leg de bietensalade op de borden die op kamertemperatuur zijn, samen met de warme  kwarteleieren, een flinke lepel kaviaar en een quenelle (klik voor advies) van ijskoude smetana
    • Garneer af met de walnoten. Klaar!
  2. WIJNTIP

    Tja…er ZIJN mensen die beweren dat Champagne eigenlijk helemaal niet zo best smaakt bij kaviaar. maar zeg nou zelf – het is WEL decadent. Toch? Wij zeggen:”DOEN”! Oh ja en dan wel Champagne, geen Prosecco of andere namaakbubbels. Noblesse oblige, zullen we maar zeggen.

Keywords: kaviaar, rode biet, kwartelei

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!