Hors d’œuvre œuf de caille et caviar

Echt iets voor de kerst en feestdagen
Kwartelei met kaviaar en smetana pinit

Voorafje van kwartelei en kaviaar

Hors d’œuvre œuf de caille et caviar

Difficulty: Beginner Prep Time 1 uur Cook Time 10 min Total Time 1 uur 10 minuten
Servings: 4

Description

Kaviaar | Rode biet| Walnoot | Kwartelei | Smetana

Kaviaar

Kaviaar is viskuit van de steur. Er zijn drie soorten – Osetra, Beluga en Sevruga. Alle andere viskuit van deze wereld is geen kaviaar, wat er ook op de verpakking staat. Wel kunt u uw portemonnee een gunst doen en kiezen voor een goedkopere viskuit of zelfs voor imitatie. Dat is aan u. Van de imitaties is de Russische “Tsarskaya Ikra”, gemaakt van eiwit en makreel, nog helemaal niet zo verkeerd. Zie afbeelding. Er zijn ook vegetarische varianten in omloop.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Voor de blinis:

Instructies

    • Pocheer  de eitjes (klik voor advies) of bak ze in roomboter
    • Leg de bietensalade op de borden die op kamertemperatuur zijn, samen met de warme  kwarteleieren, een flinke lepel kaviaar en een quenelle (klik voor advies) van ijskoude smetana
    • Garneer af met de walnoten. Klaar!
  1. WIJNTIP

    Tja…er ZIJN mensen die beweren dat Champagne eigenlijk helemaal niet zo best smaakt bij kaviaar. maar zeg nou zelf – het is WEL decadent. Toch? Wij zeggen:”DOEN”! Oh ja en dan wel Champagne, geen Prosecco of andere namaakbubbels. Noblesse oblige, zullen we maar zeggen.

Keywords: kaviaar, rode biet, kwartelei

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?