Gambas au riz rouge
Een lekker gerechtje dat eigenlijk uit armoede is ontstaan. Wij noemen het, bij ons in de familie, “Camaroēs fundo di frigo”, oftewel, vrij vertaald, scampi’s met wat er verder nog te vinden was in de koelkast. Echt zo’n gerechtje voor een dag dat je geen idee hebt wat je gaat koken en eigenlijk de koelkast open doet ter inspiratie. Soms levert dat hele lekkere resultaten op, zoals ook deze keer!
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Voorbereiding:
Maak ondertussen de scampi’s (gamba’s) schoon door het pantser van het achterlijf te verwijderen en het darmkanaal eruit te halen.
Serveer de scampi’s (gamba’s) met de saus. Geef de rijst er apart bij. Geef iedere tafelgast ook een finger bowl en een stapel papieren servetjes – dit wordt heerlijk kliederen!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!