Gamba’s met rode rijst

Gamba's met de kop er nog aan. Lekker kliederen aan tafel.
pinit

Gambas au riz rouge

Gamba’s met rode rijst

Difficulty: Beginner Prep Time 15 min Cook Time 5 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Een lekker gerechtje dat eigenlijk uit armoede is ontstaan. Wij noemen het, bij ons in de familie, “Camaroēs fundo di frigo”, oftewel, vrij vertaald, scampi’s met wat er verder nog te vinden was in de koelkast. Echt zo’n gerechtje voor een dag dat je geen idee hebt wat je gaat koken en eigenlijk de koelkast open doet ter inspiratie. Soms levert dat hele lekkere resultaten op, zoals ook deze keer!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei

Instructies

  1. Voorbereiding:

    Peperonata
    • Hak de spinazie, citroenschil, Madame Jeanette en greenpeez heel fijn
    • Zet ze in een wok aan met wat olijfolie
    • Blus af met kokosmelk en breng aan de kook
    • Laat alles even garen
  2. Maak ondertussen de scampi’s (gamba’s) schoon door het pantser van het achterlijf te verwijderen en het darmkanaal eruit te halen.

    • Voeg de schoongemaakte scampi’s (gamba’s) bij de kokosmelk
    • Sluit de wok af met een deksel
    • Laat 4 minuten zachtjes pruttelen 
  3. DE GARNITUUR

    • Kook de rijst en giet af
    • Kook de kapucijners beetgaar
    • Voeg de rijst, de kapucijners, de sliertjes gegrilde paprika en de sugo (klik voor recept) bijeen in een koekenpan
    • Verwarm en schep regelmatig om. Klaar!
  4. SERVEERTIP

    Serveer de scampi’s (gamba’s) met de saus. Geef de rijst er apart bij. Geef iedere tafelgast ook een finger bowl en een stapel papieren servetjes – dit wordt heerlijk kliederen!

Keywords: scampi. gamba, liflafje, restjes

Culinarius.nl RECEPTEN UIT DE HELE WERELD

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?