Haydari

Heerlijk bij gerechtjes uit het Nabije en Midden-Oosten.
pinit
Difficulty: Beginner Prep Time 2 uur Total Time 2 uren
Servings: 8

Description

Heerlijk bij shoarma en falafel (klik voor recept).
De bestanddelen van deze heerlijke dip van Turkse origine, die op een fatsoenlijke meze (klik voor meer informatie) niet mag ontbreken, verschillen. Zo doet de ene Turkse kok er dille in en de andere munt. De ene feta en de andere niet. Wij hebben deze gemaakt. Proef zelf en varieer naar eigen smaak. Hoe dan ook heerlijk!

Dat is nog eens tafelen!

Meze, mezze, mazze of mezeh zijn…liflafjes (laten ze ons niet horen). Het is een samenstelling van gerechtjes, net als Russische zakoeski, Italiaanse antipasti, een Indonesische rijsttafel en Spaanse tapas. Tot zover – niks aan de hand. Maar nu… deze samenstellingen heten in Iran, alle landen van het vroegere Ottomaanse rijk en Noord-Afrika meze, mazze of een variant daarvan en bestaan uit ALLERLEI verschillende gerechtjes. Het is eigenlijk maar net wat je aan ingrediënten hebt. We laten er hier een paar zien. Klik op het gerechtje voor de recepten van de verschillende onderdelen.

Ingrediënten

Keukengerei

Instructies

  1. Hak de kruiden.

    • Doe ze in een kom
    • Voeg limoensap toe (citroensap kan ook)
    • Pers de knoflook erbij
  2. Voeg de yoghurt toe.

  3. Meng goed door elkaar en breng op smaak met zout. Klaar!

Keywords: meze, labane, antep, peynir, haloumi, humus, kebab, beyaz, ganoush, toum, hayadari,

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?