Dim sum met garnalen
Har-gou is een met garnalenpastei gevuld meelzakje, uit de familie van de dim sum. Heel in de verte heeft het iets weg van ravioli. Har-gou is zeer verfijnd van smaak en vergt enig speuren naar de juiste ingrediënten. Naar mate de ervaring vordert zullen uw har-gou steeds beter lukken. Het maken is een heel leuk tijdverdrijf, dat staat vast. En dat uw eigengemaakte lekkerder zijn dan die van de afhaalchinees, dat kunnen we u garanderen.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Doe alle bestanddelen van de vulling...
…in een foodprocessor of keukenmachine en maal zeer fijn.
Bestuif de werkbank met graanzetmeel en rol het plakje met een deegroller flinterdun uit.
Neem het plakje in de hand, vul het met een propje vulling.
Vouw dubbel.
Maak aan de bovenkant een “kam" door...
...telkens een gedeelte te laten overlappen en daarna een stukje op te schuiven.
Bereiding:
Stoom de har-gou in ongeveer 12 minuten gaar in een bamboe stoommandje
Serveertip:
Serveer apart als voorgerecht, samen met andere dimsum (zie recept voor siu-mai), of, als hoofdgerecht, met wat mie en eventueel wat fu-zhu (klik hier voor het recept).
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!