Print opties

Har gou

Dim sum met garnalen

Cooking Method
Cuisine ,
Difficulty Gevorderd
Tijd
Prep Time: 30 min Cook Time: 12 min Total Time: 42 minuten
Servings 4
Beschrijving

Recept uit de Chinese keuken

Har-gou is een met garnalenpastei gevuld meelzakje, uit de familie van de dim sum. Heel in de verte heeft het iets weg van ravioli. Har-gou is zeer verfijnd van smaak en vergt enig speuren naar de juiste ingrediënten. Naar mate de ervaring vordert zullen uw har-gou steeds beter lukken. Het maken is een heel leuk tijdverdrijf, dat staat vast. En dat uw eigengemaakte lekkerder zijn dan die van de afhaalchinees, dat kunnen we u garanderen.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
    Voor het deeg (er zijn ook wontonvelletjes in de handel verkrijgbaar):
  • 110 milliliters kokend water
  • 2 eetlepels aardappelzetmeel
  • 120 grammen graanzetmeel
  • 1 snufje zout
  • Voor de vulling:
  • 100 grammen scampi's of garnalen (rauw)
  • 50 grammen scampi's of garnalen (gekookt)
  • 25 grammen vet spek (zonder zwoerd)
  • 15 grammen bamboescheuten
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1/2 eetlepels droge witte wijn
  • 1/2 eetlepels lente-ui
  • 1/2 eetlepels tapiocameel
  • 1 mespunt gember (vers geraspt)
  • 1 mespunt witte peper
  • 1 eiwit
  • 1 mespunt zout
  • Keukengerei:
  • Stoommandje
  • Deegroller
  • Keukenmachine
Instructies
  1. Doe alle bestanddelen van de vulling...

  2. …in een foodprocessor of keukenmachine en maal zeer fijn.

    • Meng de 2 zetmeelsoorten voor het deeg in een kom en voeg het water toe terwijl u blijft roeren
    • Zodra een glad deeg ontstaat kunt u stoppen
    • Laat het deeg 15 minuten rusten en rol het daarna uit tot een cilinder van 3-4 cm dikte. Snij een dun plakje af
  3. Bestuif de werkbank met graanzetmeel en rol het plakje met een deegroller flinterdun uit.

  4. Neem het plakje in de hand, vul het met een propje vulling.

  5. Vouw dubbel.

  6. Maak aan de bovenkant een “kam" door...

  7. ...telkens een gedeelte te laten overlappen en daarna een stukje op te schuiven.

    • Ga zo door tot het einde
    • Herhaal dit proces tot uw bestanddelen op zijn
    • Een afgemaakte har-gou heeft deze vorm (zie afbeelding)
  8. Bereiding:
    Stoom de har-gou in ongeveer 12 minuten gaar in een bamboe stoommandje

    Serveertip:
    Serveer apart als voorgerecht, samen met andere dimsum (zie recept voor siu-mai), of, als hoofdgerecht, met wat mie en eventueel wat fu-zhu (klik hier voor het recept).

Keywords: dim sum, har gou, fu zhu, oosters

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!