Print opties

Hanger steak van de grill

Cooking Method ,
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 5 min Rest Time: 5 min Total Time: 15 minuten
Servings 2
Beschrijving

Een Amerikaanse hit: hanger steak!

Een barbecue-icoon: hanger steak! Heerlijk sappig en door en door smaak. Maak er niet teveel bij en omheen – de smaak van deze hangersteak, (longhaas)  is weergaloos!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 2 x 100-150g grammen hanger steak (longhaas, onglet)
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • 1 gevulde paprika (zie recept)
  • 200 grammen rijst (gekookt)
  • Keukengerei:
  • Kernthermometer
  • BBQ (of grillplaat)
  • Knoflookpers
Instructies
  1. Kruid het vlees naar believen met zout en peper of uw eigen kruidenmengsel.

  2. KNOFLOOK UIT DE PERS EN OLIJFOLIE

    Wrijf het vlees in met olijfolie en pers er een teentje knoflook op uit. Minder mag natuurlijk ook.

  3. GLOEIEND HETE GRILL

    Zorg dat uw barbecue of grillplaat gloeiend heet is. Leg het vlees erop en schroei de zijkanten snel dicht.

  4. AFGAREN EN NARIJPEN

    Verminder de warmtebron onder uw plaat of zoek een koeler plekje op op uw bbq en gaar het vlees in zo’n 3 minuten per zijde, afhankelijk van de dikte. Controleer de kerntemperatuur. Ideaal is rond de 52 ℃. Haal het vlees van het vuur en laat het 5 minuten narijpen om alle sappen egaal in het vlees te verdelen. Klaar!

  5. SERVEERTIP

    Serveer met een lekkere garnituur. Wij hebben gekozen voor gevulde paprika en witte rijst. Klik op de link voor het recept.

Keywords: biefstuk, hanger steak, paprika, roosteren

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!