Onglet aux l’échalotes confites
Longhaas met gekonfijte sjalot in rodewijnsaus
Onglet aux l’échalotes confites
Description
Een Amerikaanse hit: hanger steak!
Of toch niet? Hij heet bij ons gewoon longhaas. Niet iedere slager heeft hem. Hoewel….het stuk heet niet voor niets, in de niet-officiële vaktermen, “stukje van de slager”. Slagers eten dit stuk namelijk graag zelf op – het “oogt” niet mooi in de koelvitrine vanwege zijn onregelmatige vorm maar de smaak is fantastisch:) Heerlijk sappig en door en door smaak. Ditmaal en Frans receptje met sjalotten, rode wijn en heel veel boter….:)
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding:
Kruid het vlees naar believen met zout en peper of uw eigen kruidenmengsel.
-
Bereiding van de garnituur:
SAUTEREN
Doe ruim (geklaarde) boter in een koekenpan. Laat goed heet worden en bak de longhaas een minuut per kant voor een mooie kleur.
AFGAREN EN NARIJPEN
Verminder de warmtebron en gaar het vlees in zo’n 3 minuten per zijde, afhankelijk van de dikte. Controleer de kerntemperatuur. Ideaal is rond de 52 ℃. Haal het vlees van het vuur en laat het 5 minuten narijpen om alle sappen egaal in het vlees te verdelen.
-
Bereiding van het vlees:
SAUS
Haal de gekonfijte sjalot (zie recept) uit de pan, zet de saus op het vuur en klop er een paar klontjes ijskoude boter doorheen met een garde (monteren)
-
SERVEERTIP
Leg op elke steak 2 sjalotten en overgiet met de saus. Serveer met een lekkere garnituur. Wij hebben gekozen voor aardareceptppelpuree en gestoofde venkel.