Terrine printanière aux mousses de légumes
Vegetarische groenteterrine
Terrine printanière aux mousses de légumes
Description
Zo’n groenteterrine – niks aan om te maken, hartstikke mooi op tafel – dat is een mooie begeleiding voor het soort momenten, wanneer een aardappeltje en een sperzieboontje nét niet afdoende zijn. We nemen u stap voor stap mee in deze reis naar een weergaloos bijgerecht.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
- Maak de wortels schoon
- Was de courgettes
-
Snij de wortel en de courgettes in schijfjes
-
- Was de spinazie, stoof de bladeren in een klein beetje kokend water (5 minuten).
- Giet af, spoel af onder koud water en druk met de hand zoveel mogelijk water uit de spinazie.
-
- Gaar de wortel in een stoompan of in water
- Giet ze af als ze gaar zijn
-
Maak ondertussen de saus:
Kook de courgettes op dezelfde manier.
-
Laat de courgettes goed uitlekken in een zeef.
-
Voor een nog zachtere massa kunt de verschillende soorten puree nog even met de bolle kant van een lepel door een zeef drukken.
-
Voeg aan elke puree een losgeklopt ei,
-
een lepel crème fraîche en zout/peper naar smaak toe.
-
Vermeng goed.
-
Beboter de vorm.
-
Giet nu de verschillende purees na elkaar in een cakevorm.
-
- Zet een braadslee, tot ⅓ gevuld met kokend water (Bain Marie), in het midden van de oven (180 graden)
- Zet de terrine of cakevorm met de groentepuree daar in en gaar in 30 minuten
-
Haal uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Hierdoor stijft de terrine ook iets op.
-
Snij in mooie plakken (trancheren) met een warm paletmes en serveer. Kan koud, kan warm.