Print opties

Gomazu

Heerlijke Japanse saus voor bij de Teppan Yaki

Cuisine ,
Courses ,
Beschrijving

Een zachte dressing op basis van sesamzaad. Heeft in de verte iets weg van humus. Wordt veel gebruikt in de Japanse keuken, bijvoorbeeld bij teriyaki en teppan yaki.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • 6 eetlepels Kikkoman saus
  • 2 eetlepels mirin
  • sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels dashi (zie recept)
  • 2 eetlepels sake (eventueel)
  • rijstazijn (naar smaak)
  • Keukengerei
  • Koekenpan
  • Vijzel
Instructies
  1. Voorbereiding:
    Even dashi maken. Klik hier voor het recept.

    • Bereidingswijze:
      Rooster de sesam in een pan zonder toegevoegd vet
    • Maal de zaadjes fijn in een vijzel
    • Voeg de andere ingrediënten toe
    • Goed mengen. De saus moet smeuïg zijn. Als ie te dik is kunt u wat dashi toevoegen. Eventueel, voor een extra zuurtje, wat komezu (rijstwijnazijn) toevoegen. Klaar!

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!