Steak Kennedy
Gehaktsteak uit Brussel
Steak Kennedy
Description
Zeventiger jaren, Overijse...
Heerlijke nostalgie uit ver vervlogen jaren. Een gerecht dat op de kaart stand van een restaurant bij een grote supermarkt in een plaatsje in het buitengebied rond Brussel. Soms heb je van die "guilty pleasures". Hij werd origineel geserveerd met 2 verschillende sauzen. Sterker nog - daar "zwom" hij zo'n beetje in: een kerriesaus en een sauce provençale. Maar daarover misschien later nog eens:)
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Instructies
-
- Draai of koop gehakt. Half-om-half heeft de voorkeur. Zelf maken? Klik voor de recepten:
-
- Kruid het gehakt met zout en peper of uw eigen kruidenmix. Geen ei of andere bestanddelen toevoegen!
- Maak van het gehakt 4 ballen van 2 ons
- Snij de uien in fijne reepjes en stoof ze in wat boter tot ze gaar zijn
- Voeg de cajunkruiden en de ketchup toe, roer nog een paar keer goed om
-
Vorm van de gehaktballen platte steaks, een beetje in de vorm van een holster.
-
Paneer deze als schnitzels
-
Bak de steaks in boter in een koekenpan goudbruin aan beide zijden en gaar ze 8 minuten na tot ze binnenin helemaal gaar zijn (kerntemperatuur 65° C)
-
SERVEEERTIP
Serveer met de cajunuien. Erg lekker met een gestoofde raap in volkorenbechamel (zie afbeelding).
-
WIJNTIP
Een Zinfandel uit Napa Valley, what else? Oh of een biertje natuurlijk! Een Miller’s of een Budweiser. Yeah!