Print opties

Gevulde ui uit het Midden-Oosten

Oignon farci à l'orientale

Cooking Method
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 60 min Total Time: 1 uur 10 minuten
Servings 4
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 400 gehakt (rund, lam, kalf - zie recept)
  • 4-16 uien (zie stap 1)
  • 200 grammen kaymak (of crème fraîche)
  • 300 grammen kikkererwten (gekookt)
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 theelepel ras el hanout
  • zout en peper uit de molen (naar smaak)
  • 1 bosje koriander
  • Keukengerei:
  • Ovenschaal
Instructies
  1. STAP 1

    U kunt hier verschillende uien voor gebruiken. Hoe groter, hoe beter. Op de afbeelding ziet u een ui met een diameter van 15 cm. Met zo’n gevaarte heeft u aan 1 ui per persoon meer dan genoeg. Kleinere uien kan natuurlijk ook, het is eigenlijk alleen maar meer werk.

    • Pel de uien en snijd de bovenkant eraf
    • Haal met een mesje of een lepel het binnenste uit de ui en hak dit fijn
     
    • Kook de uien in ruim, gezouten water tot ze beetgaar zijn. Let er wel op dat ze niet uit elkaar vallen en ook niet te slap worden.
    • Giet een scheutje olijfolie in een pannetje en zet hierin de uisnippers aan tot ze glazig worden. Hou apart
    • Draai of koop gehakt. Half-om-half heeft de voorkeur Zelf maken? Klik voor de recepten:
    • Meng met het gehakt met de ongeveer de helft van de gehakte ui, ras el hanout, gehakte koriander en de kikkererwten
    • Breng op smaak met een beetje zout en peper
     
  2. STAP 3

    • Vul de uien met het gehakt en druk goed aan
    • Zet de uien in de ovenschaal en schep over elke ui een dikke lepel kajmak of crème fraîche
    • Bak de gevulde uien in de oven op 140-160 garden in circa 60 minuten tot de vulling gaar is en de kajmak goudbruin kleurt. Gaat dat laatste  te snel – afdekken met aluminiumfolie. Klaar!
Keywords: cipolla, ui, farcito, giarratana

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!