Hollandser kun je het niet krijgen. Hoewel…de borrelbal haalt het gevulde ei wellicht nog in. Maar toch: wat een festijn, zelfgemaakte gevulde eieren! Lekker bij een zomerse lunch en heerlijk als bijgerecht op een ouderwets Hollands slaatje. En wat dacht u van Pasen? Top!
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Voorbereiding:
Zorg voor zo vers mogelijke eieren. Bij wat oudere eieren is de dooier vaak naar één kant van het ei gezakt en dat levert moeilijkheden op bij dit gerecht. Kook de eieren hard (10 minuten). Laat ze “schrikken” onder koud stromend water en pel ze. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
Bereiding:
Snij de eieren half door. Dit kunt u doen in de breedte of in de lengte. Als u het in de breedte doet moet u aan de onderkant van de eihelften een kapje afsnijden om te zorgen dat de eieren recht blijven staan. Haal de dooiers uit de eihelften en druk ze met een lepel door een zeef. Voeg zout, peper, mayonaise (klik voor recept) en boter toe en vermeng tot een glad geheel. Doe het mengsel in een spuitzak en garneer de eihelften ermee. Versier de eieren, bijvoorbeeld met een kappertje. Bewaar de eieren in de koelkast. Gekoeld zijn ze het lekkerst. Bewaar ze niet te lang, anders gaat het eimengsel donker kleuren. Dat is niet erg voor de smaak maar wel voor het oog.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!