Melanzane a barchetta

Aubergine, gevuld en gestoofd in de oven
pinit

Gevulde aubergines (aka melanzane ripiene)

Melanzane a barchetta

Difficulty: Beginner Prep Time 1 uur Cook Time 30 min Total Time 1 uur 30 minuten
Servings: 2

Description

De Italiaanse antipasti, heerlijk!  Deze komt u minder vaak in restaurants tegen. Meer bij mensen thuis.

De aubergines

Tja, het oude verhaal…als u van die lekkere grote, dikke aubergines haalt bij de supermarkt (zie afbeelding), dan krijgt u een hoop water en weinig smaak. Dit hoort natuurlijk gemaakt te worden van pittige, kleine aubergines die een hoop zon en weinig vocht hebben gehad (zie afbeelding). Als u die kunt vinden, hoera!
 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. De aubergines:

    VOORBEREIDING

    • Verwarm de oven voor op 180 graden
    • Snij de aubergines in de lengte in tweeën
    • Haal het zachte vruchtvlees er voorzichtig zoveel mogelijk uit
    • Zout de auberginehelften en het vruchtvlees en laat een uur trekken
    • Spoel af onder stromend water en laat goed uitlekken. Knijp het vruchtvlees voorzichtig uit
    • Snij het vruchtvlees in blokjes
    • Bak aubergines en het vruchtvlees in een koekenpan met een flinke bodem olijfolie. U zult zien dat de olijfolie eerst wordt opgezogen en later weer wordt afgestaan door het vruchtvlees
  2. Geblakerd

    MAAK DE SAUS

    • Doe wat olijfolie in een pannetje
    • Fruit de knoflook ietsjes aan (niet laten verkleuren)
    • Voeg de kappertjes toe
    • en daarna de tomaatjes
    • Laat reduceren tot een mooie saus
    • Voeg de blokjes vruchtvlees toe en laat enkele minuten doorstoven
    • Breng op smaak met peper, zout en de basilicumblaadjes
  3. Doorsnijden

    SERVEERTIP

    Serveer eventueel met wat couscous. Zie afbeelding.

Keywords: aubergine, vullen, farce, oven

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?