Melanzane a barchetta
Aubergine, gevuld en gestoofd in de oven
Gevulde aubergines (aka melanzane ripiene)
Melanzane a barchetta
Description
De Italiaanse antipasti, heerlijk! Deze komt u minder vaak in restaurants tegen. Meer bij mensen thuis.
De aubergines
Tja, het oude verhaal…als u van die lekkere grote, dikke aubergines haalt bij de supermarkt (zie afbeelding), dan krijgt u een hoop water en weinig smaak. Dit hoort natuurlijk gemaakt te worden van pittige, kleine aubergines die een hoop zon en weinig vocht hebben gehad (zie afbeelding). Als u die kunt vinden, hoera!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
De aubergines:
VOORBEREIDING
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snij de aubergines in de lengte in tweeën
- Haal het zachte vruchtvlees er voorzichtig zoveel mogelijk uit
- Zout de auberginehelften en het vruchtvlees en laat een uur trekken
- Spoel af onder stromend water en laat goed uitlekken. Knijp het vruchtvlees voorzichtig uit
- Snij het vruchtvlees in blokjes
- Bak aubergines en het vruchtvlees in een koekenpan met een flinke bodem olijfolie. U zult zien dat de olijfolie eerst wordt opgezogen en later weer wordt afgestaan door het vruchtvlees
-
Geblakerd
MAAK DE SAUS
- Doe wat olijfolie in een pannetje
- Fruit de knoflook ietsjes aan (niet laten verkleuren)
- Voeg de kappertjes toe
- en daarna de tomaatjes
- Laat reduceren tot een mooie saus
- Voeg de blokjes vruchtvlees toe en laat enkele minuten doorstoven
- Breng op smaak met peper, zout en de basilicumblaadjes
-
Doorsnijden
SERVEERTIP
Serveer eventueel met wat couscous. Zie afbeelding.